sape suruh bukak ?

ikut nak ? :D

Monday, January 31, 2011

salahkan topup !

Sape suka rumah dia hulu pedalaman kampung etc ? *yes, saya suka. Rumah saya pun sekarang dah macam pedalaman. Oh ya, bukan pedalaman. Cuma kurang kemudahan, kenapa ek saya terpikir nak tulis entry ni ? Oh ye, sebab saye taleh topup , yes, TIADA kemudahan topup dikawasan perumahan. Ohmagoshhh, nampak macam tak teruk en, elehh taktopup pun boleh hidup en, tahpape kau ni auni, chill la.
Arghhh, takboleh jugak, dalam hp if tak guna pun kena ada kredit , sebab apa? almaklumlah, saya ni orang yang sentiasa berjaga-jaga, bukan apa, kalau ada kecemasan, macam mana? Fine, telefon bomba, ambulans etc takguna kredit, --'
I mean kecemasan yang buat aku cemas lah. Contohnya, malam-malam dengar bunyi ape-ape ke, tah bunyi atas bumbung, belakang rumah bla bla bla, kalau ada kredit bolehlah call orang, dengar  *crt dia ke apa. tapi kalau setakat dengar bunyi *tuut tutt ,ttutt tutt, jawapnya memang cepatlah saya letak tepon uh, tapi aku memang suka call org taktentupasal, ada lah satu hari tu, time tu kat asrama, aku gilahell boring, time tu plak aku baik kan, takbawak henpon, mak risau semuaa lah bagai, aku pun tak sempat nak seludup mp3 or entertainment yang berguna, so aku terpaksa la guna public phone tu, time tu en tah kenapa jiwakacau :P aku pon gune ar 50 sen nak kacau org, akcelli bukan kacau orang, aku nak luahkan perasaan sebenarnya, sebab time tu aku cam sedih la, tah pape, pastu aku pun terfikir lah, nak tekan number apa, * tiba-tiba dapat idea baik punya (baik aku kol rumah orang * rate murah sikit), First tu aku call berlakon jadi delivery pizza, ada budak angkat, pastu aku cakap la dia ada order pizza ke tak semua, then cakap dah nak hantar kat rumah, budak tu cuak gila cakap dia takda duet mak dia pun takda kat rumahh, diapun tak order pizza, HAHA jahat gilaa aku, dah budak tu macam nak nangis aku letak tepon terus, pastu aku tekan lak number rumah orang lain,

---------------------------------------------------------------------------------------------------------
hello ni siapa?, (ada ke call rumah orang tanya ni siapa)
erm nak cakap dengan siapa? (suara laki, aku rasa dia budak U)
nak cakap dengan awak la awak busy ke?
ha? awak ni siapa?
erm, awak takkenalpun. Saja je nak borak, boleh tak?
ha? erm, japjap, call hp saya (dia bagi number)
ahh okayokayy byee!
Lepas dia letak tepon je aku dah lupa number hp dia. =.=
pastu aku pikir balik no rumah yang aku hentam tu,
okayyy relaxx, chill la bro, tu snanye no rumah member aku !
ok, bapak malu time tu, sumpah malu sorang-sorang, sorok belakang public,
padahal takde sapepun nak tengok, gila malu macammana boleh salah call ni ?
So that boy tadi tu? abang dia? ohgossshh, aku memang tak cerita kat sapa-sapa lah pasal ni,
even kat member aku tu, mau dia cerita kat abang dia? gila lah, nangess aku tahan malu kang T____T
----------------------------------------------------------------------------------------------------------

so moral of story : takyah la gatal2 tangan uh nak kacau-kacau orang, gi amik wudhuk baca quran kan bagus kan auni ? Goood girl :)

Ok berbalik kepada cerita topup tadi, saya memang takboleh la kalau kredit tinggal sikit ni, nanti mood pun berubah lah, mood swing. Nanti rasa sedih je, rasa nak marah, nak gurau-gurau pun rasa cam takbest je, terukkan ? HAHA, pedulikhapaa aku.


Sebab kan kedai keling (kedai keling ke kedai india) tu takda topup, taktopup lah saye, ahh off handphone ! HAHA, tapi lau zaman-zaman dulu en,time kita mudamuda, darah muda , ada orang topupkan. (feewit) pastu kite un wat muka comel la cakap " nanti kite bayar balik ehh ? " Hahah, girlss, lau ada orang topupkan tu, beware sikit, nak nak orang yang kita tak kenal ni, takut nanti tergadai body. Tapi seryes ouh, saya pernah terbaca artikel budak tu sanggup gadai body demi nak handphone? *aku pun tak tau nak cakap apa la time tu, otak taruk manaa cik adik? adoihh, lau kau nak handphone sangat kerja la apa ke, ni harap turun pada langit, ha sekarang turun la handpone , nanti turun bala plak, aishhh mintakmintak dah tobatt la budak tuh.h
Tengok, pasal topup je pun cerita nak panjang berjela,
Nak cerita takpuashati takdapat topup je pun tapi tah kemana,
Haha, oh ya lau org takde topup sgt boleh guna SOS en? entah ape benda tah mybe stand for *see other solution macam yang Cikgu Timah ajar time addmath? entah,
Saya cukup taksuka guna SOS tu, sebab saya ni kedekut kot. HAHA, yelah kita request SOS tukan nanti dia charge balik, dia charge 50sen je pun, memang 50 sen je pun, tapi dah kata kedekut, nak wat cemana :P
Dah la, nak solat. Nanti cerita tak berenti pulak. (' , ' )

2 comments:

  1. salam...

    luar bandar...terasa nyaman sikit berbanding kat bandar..

    *follow ur blog..

    ReplyDelete