sape suruh bukak ?

ikut nak ? :D

Wednesday, October 26, 2011

Budak Kena Rotan Repot Polis

Hi ladies and gentle man, 

Harini saya menulis dua kali dalam sehari.
Bukannya apa, tangan ni gatal untuk menyuarakan ketidakpuashatian saya.
Budakbudak zaman sekarang ni melampau kot, or what should we call? 
Ermm, terlebih pandai, bajet bagus dll.

Kalau dulu, saya kena rotan, buku kena baling dari tingkat tiga, kena piat telinga, kena cubit sampai berbekas,kena tengking takda pon menggelabah nak repot kat mak saya. #EvenMyMumIsATeacher

Tapi sekarang, kena sikit dah panggil makbapak, makbapak tak pikir apa, check pon tak, men hentam dengar je cakap anak ko, pikir anak ko bagus sangat lah, terus repot polis.

Sekolah mengalami masalah, takpasal cikgu tu kerjaya tergantung semua, taktahu anak kau tu sebenarnya banyak buat kes,mencuri sana sini, ponteng kelas lagi, tapi sekolah diam je sebab nak bagi anak kau peluang belajar, nak bagi anak kau jadi somebody, nak bagi anak kau ada ilmu, takde la jadi orang bahalul di masa hadapan,

Kalau kau SOMEBODY, yang sayang anak kau pun, ada otak lu pikir la dulu. Anak kau depan kau pijak semut pon tak mati, belakang kau apacer?

Maaf la, entry ni ditaip dengan emosi, bukan dengan tangan. Kbaii

3 comments:

  1. aku sangat sokong entry kau yang dalam emosi ni

    ReplyDelete
  2. perghh nmpk bengang nye kat situ . :pp

    ReplyDelete
  3. Kin : Over doo aku! Haha!

    Bayaa: nampak en? :P

    ReplyDelete